Recept van de maand november Perenflan

Bereidingswijze



1. Neem de grootste ovenschaal of vlaaivorm die jullie in huis hebben. Of koop een wegwerp ovenschaal bij een toko.
2. Verhit de oven voor op 180 graden Celsius.
3. Weeg alle ingrediënten af.
4. Smelt de boter op een zacht vuur. De boter mag niet bruin worden.
5. Roer de eieren en de poedersuiker door elkaar met een mixer.
6. Voeg eerst de gesmolten boter en dan de bloem eraan toe.
7. Voeg het zout toe. Mixen.
8. Schil de peren. Snijd de peren in de lengte in kwarten.
9. Verwijder de klokhuizen.
10. Snijd de peer eventueel in kleinere stukken.
11. Leg de stukken peer in een lage bakvorm.
12. Schenk het beslag daarop. De bolle kanten van de peren mogen gerust
iets uitsteken boven het beslag. Dat is juist mooi.
13. Bak de flan gaar en bruin in ongeveer 45 minuten. Haal de flan uit de
oven.
14. Doe de oven uit.







 
Autinieuwsbrief
 
Website  |   Contact  |   Aanmelden